Cartró Ondulat, Usos i característiques

El cartró ondulat és un material d’embalatge àmpliament utilitzat a tot el món gràcies a les seves propietats úniques i als seus avantatges econòmics.

En aquest article, explorarem què és el cartró ondulat, les seves característiques, usos i beneficis, així com alguns consells pràctics sobre com utilitzar-lo de manera eficient.

Cartró ondulat, material per embalatge

¿Què és el cartró ondulat?

El cartró ondulat és un tipus de cartró format per tres capes: una capa exterior plana, una capa interior ondulada i una capa intermèdia que actua com a cola per unir les dues capes anteriors.

El patró ondulat de la capa intermèdia proporciona una major resistència a la compressió i la tracció, cosa que el fa ideal per al seu ús com a material d’embalatge.

Característiques del cartró ondulat

El cartró ondulat té diverses característiques importants que el fan ideal per al seu ús a la indústria de l’embalatge.

En primer lloc, és extremadament lleuger i fàcil de manejar, cosa que el fa ideal per al seu ús en el transport i emmagatzematge de productes.

A més, el cartó ondulat és molt resistent i durador, cosa que el fa ideal per protegir els productes durant l’enviament i l’emmagatzematge.

Finalment, és un material econòmic i ecològic, cosa que el fa ideal per al seu ús en una àmplia gamma d’aplicacions.

Usos del cartó ondulat

El cartró ondulat és un material versàtil i àmpliament utilitzat en diverses indústries donades les seves propietats úniques i els seus beneficis.

Algunes de les utilitats i usos més comuns del cartró ondulat són les següents:

Cartró ondulat, ¿Que és?, usos i característiques

Embalatge i enviament.

Una de les principals aplicacions del cartró ondulat és a l’embalatge i enviament de productes.

S’utilitza per fabricar caixes i contenidors que protegeixen i asseguren els productes durant el transport i l’emmagatzematge. El cartró ondulat ofereix resistència als cops, esmorteeix els impactes i proporciona una barrera protectora contra la pols, la humitat i altres factors externs.

Indústria alimentària.

El cartró ondulat s’utilitza àmpliament a la indústria alimentària per a l’embalatge d’aliments.

Les caixes de cartró ondulat són ideals per transportar fruites, verdures, productes lactis, carn, aus de corral i productes enllaunats.

Proporcionen una protecció adequada i ajuden a mantenir la frescor i la qualitat dels aliments.

Indústria electrònica i tecnològica.

El cartró ondulat es fa servir en la fabricació d’embalatges per a productes electrònics i tecnològics, com ara ordinadors, telèfons mòbils, electrodomèstics, dispositius electrònics i components electrònics.

Les capses de cartó ondulat dissenyades específicament per a aquests productes brinden una protecció adequada contra cops, vibracions i descàrregues electroestàtiques.

Caixa fabricada amb cartró ondulat

Publicitat i exhibicions.

Molts exhibidors i displays promocionals en punts de venda i fires comercials estan construïts amb cartró ondulat gràcies, entre altres característiques, a la seva lleugeresa i resistència.

Aquestes estructures de cartró ondulat permeten mostrar productes de manera atractiva i cridar l’atenció dels consumidors. A més, es pot imprimir fàcilment amb gràfics i logotips personalitzats per reforçar la marca i la imatge d’una empresa.

Mobiliari i decoració.

El cartró ondulat també es fa servir en la fabricació de mobiliari temporal i decoratiu. Es poden crear cadires, taules, prestatges i divisors que són lleugers, fàcils de muntar i resistents.

Aquestes peces de mobiliari són ideals per a esdeveniments, exposicions i espais temporals.

Treballs manuals i projectes escolars.

També és un material popular en projectes de treballs manuals i escolars. Es pot fer servir per crear maquetes, estructures, disfresses, joguines i decoracions.

És fàcil de tallar, enganxar i donar forma, cosa que el converteix en una opció econòmica i accessible per a activitats creatives.

Fabricacio del cartro ondulat ideal per al emalatge de qualsevol producte

El cartró ondulat té una àmplia gamma d’utilitats i usos a diferents indústries.

Des de l’embalatge i l’enviament de productes fins a la indústria alimentària, electrònica, publicitat, mobiliari i manualitats, el cartró ondulat proporciona una solució versàtil i fiable per a diverses necessitats d’embalatge i disseny.

Producció del cartró ondulat.

El procés de producció del cartró ondulat comença amb la fabricació de la capa ondulada. Aquesta capa es produeix mitjançant una màquina anomenada corrugador, que té dos rodets: un amb dents i un altre llis.

El paper s’alimenta a través del corrugador, on s’humiteja per fer-lo més mal·leable. Les dents del corró superior agafen el paper i el corruguen, creant la característica ondulació del cartró.

Quan s’ha produït la capa ondulada, es talla en tires de la longitud adequada per a la producció de cartró ondulat. La capa ondulada es col·loca entre dues capes de paper pla, també conegudes com a revestiment, per formar un full de cartró ondulat. Les tres capes s’uneixen mitjançant l’ús d’adhesius, que s’apliquen a la màquina de laminació.

Quan s’ha format el full de cartró ondulat, es talla en fulles de la mida adequada per al seu ús en la producció de capses de cartró i altres productes d’embalatge. Les fulles s’apilen i se sotmeten a un procés de premsat per assegurar que estiguin planes i uniformes abans de ser tallades i doblegades en les formes requerides.

El procés de producció del cartró ondulat és un procés altament automatitzat que utilitza tecnologia avançada per garantir la qualitat i l’eficiència del producte final. La majoria dels fabricants de cartró ondulat fan servir sistemes de control de qualitat automatitzats per assegurar que el producte compleixi els estàndards requerits.

A més, la producció de cartró ondulat és un procés altament sostenible, ja que el material utilitzat per produir-lo és majoritàriament paper reciclat. El paper utilitzat en la producció de cartró ondulat es recicla de diverses fonts, com ara diaris, revistes i altres productes de paper. El cartó ondulat també és altament reciclable després del seu ús, fet que el converteix en una opció ecològica per a la indústria de l’embalatge.

La producció del cartró ondulat és un procés altament automatitzat que fa ús de tecnologia avançada per garantir la qualitat i l’eficiència del producte final. A més, el cartró ondulat és altament sostenible i reciclable, cosa que el converteix en una opció ecològica per a la indústria de l’embalatge.

A Papers Hispania li oferim cartro ondulat amb gramatges de 200  a 450 grs./m2, el nostre cartró ondulat està fabricat amb paper reciclat.

Contacti amb nosaltres si necessita l’atenció o assessorament per part del nostre equip professional.