El Paper Kraft.

rollos de Papel kraft o papel de estraza

¿Que és el paper Kraft?

El paper kraft és un tipus de paper resistent i durador que es fa servir en una varietat d’aplicacions, des d’embalatges fins a l’elaboració de bosses i etiquetes.

El seu nom deriva de l’alemany “kraft”, que significa “força” o “poder”, i fa referència a la seva capacitat per suportar grans pesos i pressions.

Es produeix a partir de polpa de fusta que se sotmet a un procés de cocció amb productes químics, cosa que elimina gran part de les impureses i deixa només les fibres fortes i resistents.

A continuació, la polpa es processa en una màquina de paper, on se sotmet a una sèrie de pressions i assecats per formar un full resistent i uniforme, ja amb l’aparença del clàssic paper Kraft.

El paper kraft es caracteritza pel color marró natural i la textura lleugerament aspra.

La seva alta resistència el fa ideal per a aplicacions que requereixen durabilitat i resistència a l’esquinçament, com ara l’embalatge de productes pesants o l’elaboració de bosses i etiquetes.

Un dels avantatges del paper kraft és la seva capacitat per ser reciclat. Com que està fet de polpa de fusta, el paper kraft és biodegradable i pot ser reciclat una vegada i una altra sense perdre la seva qualitat.

Això el converteix en una opció respectuosa amb el medi ambient per a empreses i consumidors que busquen reduir-ne l’impacte ambiental.

Usos del paper kraft

El paper kraft és un material versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat d’aplicacions comercials i industrials donada la seva resistència i durabilitat.

Alguns dels principals usos del paper kraft inclouen:

Embalatges fabricats amb paper Kraft

Embalatge.

El paper kraft s’utilitza comunament com a material d’embalatge per embolicar productes i protegir-los durant el transport.

Es pot fer servir com a paper d’embolicar, com a encoixinat per omplir caixes i com a revestiment intern per protegir contra cops i esgarrinxades.

Etiquetatge.

El paper kraft és un material popular per a la impressió d’etiquetes gràcies a la seva textura i aparença natural.

Es pot emprar per a etiquetes de productes, etiquetes d’enviament i etiquetes d’identificació.

Bosses.

El paper kraft s’utilitza àmpliament per a la fabricació de bosses, ja que és un material resistent i durador.

Les bosses de paper kraft són una alternativa ecològica a les bosses de plàstic i s’usen habitualment a botigues de queviures, botigues minoristes i restaurants.

Paper d’estrassa.

El paper kraft marró, també conegut com a paper d’estrassa, es fa servir a la indústria alimentària com a paper d’embolicar per a aliments i productes fornejats.

També s’utilitza com a estovalles per a taules i com a superfície de treball per a artesanies i projectes de treballs manuals.

Usos i aplicacions del paper kraft, bosses, etiquetes, capses i altres

Articles de papereria.

El paper kraft s’utilitza per crear una varietat de productes de papereria, com ara blocs de notes, sobres i targetes de felicitació.

La textura i el color natural del paper kraft donen un aspecte rústic i atractiu a aquests articles.

Artesanies.

El paper kraft es fa servir en una varietat de projectes de treballs manuals, com ara la creació d’ornaments, decoracions i embolcalls per a regals.

És fàcil de tallar, doblegar i modelar, cosa que el converteix en un material popular per a la creació de projectes de bricolatge.

Producció del paper Kraft.

El paper kraft es fabrica a partir de polpa de fusta que se sotmet a un procés de cocció amb productes químics per eliminar les impureses i separar les fibres fortes i resistents.

A continuació, se sotmet a un procés de producció en una màquina de paper per formar fulls resistents i uniformes.

El procés de producció del paper kraft pot variar lleugerament segons el fabricant i el tipus de paper kraft que s’estigui produint, però generalment segueix els passos següents:

Preparació de la polpa.

La polpa de fusta se sotmet a un procés per extreure la cel·lulosa i altres fibres útils per a la fabricació del paper kraft.

La polpa es transporta a una fàbrica de paper on s’emmagatzema en grans tancs per al processament posterior.

Cocció de la polpa. 

La polpa se sotmet a un procés de cocció amb productes químics, com ara hidròxid de sodi i sulfur de sodi, per separar les fibres útils i eliminar les impureses.

Aquest procés es fa en un recipient de cocció a alta pressió i temperatura, i pot durar diverses hores.

Blanqueig de la polpa.

El paper kraft es comercialitza en tons marrons, però també es pot blanquejar, donant un paper més resistent i que no esgrogueeix; és un procés semblant al de la fabricació del paper reciclat.

Després de la cocció, la polpa es blanqueja per eliminar les impureses restants i obtenir un color més clar i uniforme.

Això s’aconsegueix mitjançant l’ús de productes químics com el clor o el peròxid d’hidrogen, i pot requerir diversos cicles de blanquejament per aconseguir la qualitat desitjada.

El resultat del paper sense blanquejar és el d’un paper gruixut, de gran resistència i rugós.

Formació del paper. 

La polpa blanquejada es transporta a una màquina de paper on es forma en fulls uniformes mitjançant una sèrie de pressions i assecats.

La màquina de paper està composta per una sèrie de rodets i tambors que pressionen i assequen la polpa fins a formar fulles de paper kraft.

Màquines rebobinadores i talladores per a la preparació del paper kraft i el cartó

Assecament i acabat. 

Els fulls de paper kraft s’assequen i tallen en mides i formes adequades per al seu ús.

Sovint se sotmeten a processos d’acabat, com el calandratge o el recobriment, per millorar-ne la resistència, la textura o l’aparença.

En resum, la fabricació del paper kraft requereix un procés complex que implica la cocció, blanqueig i formació de la polpa de fusta en fulles resistents i duradores.

Aquest procés s’ha desenvolupat al llarg de molts anys de recerca i desenvolupament per produir un paper d’alta qualitat i resistència que s’utilitza en una gran varietat d’aplicacions comercials i industrials.

Contacti amb nosaltres si necessita l’atenció o assessorament per part del nostre equip professional.